Tender za četvrtog operatera u novembru

Bez autora
Oct 27 2011

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost će najvjerovatnije tender za četvrtog mobilnog operatera objaviti narednog mjeseca, jer nadležno ministarstvo još nije utvrdilo najniži iznos naknade za efektivno korišćenje radio-frekvencija kao i način njenog plaćanja. Iz Agencije su se u avgustu obratili Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije kako bi oni, shodno Zakonu o elektronskim komunikacijama, utvrdili najniži iznos naknade koja će biti predmet tendera. U Agenciji očekuju da će, s obzirom na značaj i interesovanje za slobodne i atraktivne radio-frekvencijske resurse, tender biti objavljen tokom novembra. Savjet Agencije je sredinom septembra usvojio tendersku dokumentaciju za sprovođenje tendera za odobravanje korišćenja slobodnih frekvencijskih resursa, nakon što su interesovanje pokazala četiri telekomunikaciona operatera.

Tender za četvrtog operatera u novembruAgencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost će najvjerovatnije tender za četvrtog mobilnog operatera objaviti narednog mjeseca, jer nadležno ministarstvo još nije utvrdilo najniži iznos naknade za efektivno korišćenje radio-frekvencija kao i način njenog plaćanja.

Kako je navedeno u saopštenju, iz Agencije su se u avgustu obratili Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije kako bi oni, shodno Zakonu o elektronskim komunikacijama, utvrdili najniži iznos naknade koja će biti predmet tendera.

U Agenciji očekuju da će, s obzirom na značaj i interesovanje za slobodne i atraktivne radio-frekvencijske resurse, tender biti objavljen tokom novembra.

Savjet Agencije je sredinom septembra usvojio tendersku dokumentaciju za sprovođenje tendera za odobravanje korišćenja slobodnih frekvencijskih resursa, nakon što su interesovanje pokazala četiri telekomunikaciona operatera.

U Crnoj Gori sada posluju tri operatera mobilne telefonije - Telenor i Crnogorski telekom, odnosno T-mobile i M-tel.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik